DJ worden

Als brand manager van Glamour houdt Wendy zich iedere dag bezig met het organiseren van toffe events en zorgt ze ervoor dat het magazine elke maand in de winkels ligt en bij abonnees op de mat. Naast deze fantastische baan heeft ze nóg een job: DJ. En dus een grote passie: muziek, waar ze over schrijft voor glamour.nl.

Deze week interviewt Wendy aanstormend talent Nicky Elisabeth.

De muziekwereld wordt nog steeds sterk gedomineerd door mannen: hoog tijd om de ongelijkheid in de industrie tegen te gaan. Bumble (dating- en netwerk-app), ID&T en The Media Nanny (verantwoordelijk voor de PR van onder anderen Martin Garrix en David Guetta) lanceerden daarom eind vorig jaar de campagne ‘Making Moves In Music’, waar alleen vrouwelijke DJ’s en producers zich voor konden aanmelden.

En de winnaar is
Uit meer dan vijfhonderd aanmeldingen werden zes finalisten geselecteerd die inspirerende masterclasses kregen van experts uit de muziekindustrie. De laatste drie finalisten vlogen naar Los Angeles voor een bootcamp met record label Astralwerks en uiteindelijk won Nicky Elisabeth.

Ik vind dit soort initiatieven binnen de muziekwereld ontzettend belangrijk en toevallig volgde ik Nicky Elisabeth al een tijdje op Instagram. Ik ben super benieuwd hoe Nicky de competitie heeft ervaren en wat ze voor tips heeft voor vrouwen die dezelfde droom ambiëren, daarom spreek ik haar vlak na Los Angeles.

e bent op je 18e begonnen met draaien; hoe heb je het vak geleerd?
“Ik had een paar vrienden die af en toe draaiden op huisfeestjes. Na een aantal keer proberen besloot ik zelf een paar draaitafels aan te schaffen. In de jaren daarna kwamen er wat optredens voorbij, maar het werd pas echt serieus toen ik in 2017 Vinylized won: een grote producer-competitie voor dancemuziek in Nederland. In het jaar daarna kreeg ik een residency en een eigen clubavond bij De Marktkantine, een nachtclub in Amsterdam. Daarnaast speelde ik vorige zomer op de mainstage van STRAF_WERK festival. Nu ben ik benieuwd wat er na het winnen van Bumble’s Making Moves In Music op mijn pad komt.”

Hoeveel uur ben je wekelijks bezig met muziek en hoe vul je deze tijd in?
“Ik spendeer op dit moment de meeste tijd in de studio om te werken aan eigen muziek. Met regelmaat probeer ik ook met andere producers samen te werken, iedereen heeft zo zijn eigen manier van werken en daar leer je enorm veel van. Als ik een optreden voor de boeg heb, dan ben ik de dagen ervoor altijd op zoek naar nieuwe platen en bereid ik mijn set zo goed mogelijk voor.

Ben je fulltime bezig met muziek of doe je daarnaast nog iets anders om de rekeningen te kunnen betalen?
“Ik heb gelukkig regelmatig optredens en de tijd daartussen breng ik door met het verder ontwikkelen van mezelf in de studio en achter de draaitafels.”

Wie is jouw grote voorbeeld op muziekgebied?
“Na Bohemian Rhapsody te hebben gezien, zeker Freddy Mercury. Hij is voor mij een ongelooflijk inspirerend persoon. Zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Hij heeft zoveel hits gemaakt en is nooit meegegaan met de stroming, maar er juist tegenin gegaan. Hij geloofde altijd in wat hij produceerde, ondanks de twijfel van andere mensen, juist daardoor creëerde hij unieke tracks.”

Wat is tot nu toe je grootste overwinning?
“Dat ik me over mijn faalangst heb kunnen heen zetten. Dat ik tijdens het Making Moves In Music initiatief niet bang ben geweest of ik wel goed genoeg was, maar juist alles heb gegeven.”

Wat is de belangrijkste les die je hebt gehaald uit de bootcamp en masterclasses?
“Samenwerken geeft mij ongelooflijk veel energie. Überhaupt omringd zijn door mensen met eenzelfde, diepgewortelde passie voor muziek vind ik zo inspirerend. Het werd me ook duidelijk dat je veel meer kan dan je denkt en oprecht alles kan worden wat je wil, zolang je maar doorzet en in jezelf blijft geloven. Daar was ik nog niet helemaal achter en soms moet ik mezelf hier nog aan herinneren. Mijn advies: stap in het diepe en probeer je dromen achterna te gaan. Er is niets mooier dan kunnen terugkijken en zien welke weg je al hebt afgelegd en hoever je al bent gekomen. De aanhouder wint.”

Welke kwaliteiten moet een goede DJ hebben volgens jou?
“Je moet een goede muzieksmaak hebben. Inlevingsvermogen is ook belangrijk, je moet het publiek toch goed aanvoelen en flexibel kunnen zijn. Uiteindelijk gaat de avond om hetgeen dat je samen met de mensen om je heen creëert en elkaar vinden in dezelfde vibe. Wanneer je als DJ bijvoorbeeld zin hebt om hard te draaien, maar je publiek daar niet in mee gaat, dan moet je jezelf daarop kunnen aanpassen met je platenkeuze.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Voornamelijk uit diverse muziekstijlen. Ik kan ideeën halen uit genres die heel verschillend zijn van de muziek die ik draai. Het komt zo vaak voor dat je juist bijzondere geluiden, ritmes of melodieën tegenkomt in andere genres. Deze probeer ik vervolgens zelf te gebruiken met een eigen twist.”

 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.

DJ Tom Cosyns

DJ Trouwfeest Tom Cosyns verzorgt u huwelijksfeest stijlvol. Met meer dan 50 trouwfeesten per jaar is DJ Tom één van de meest geboekte feest DJ’s in Vlaanderen. De muziek is zeer bepalend om tot een geslaagd feest te komen, laat dit dan ook over aan Trouwfeest DJ Tom. Hij is een Professionele All Round DJ met 30 jaar ervaring in het draaien van trouwfeesten en andere dansgelegenheden. Tom is ook resident DJ van Moose Bar Vlaanderen, hij draaide dit jaar ook op Tommorowland!