Bespaar niet op je dj

Het drukke trouwseizoen is opnieuw aangebroken. Voor veel bruiden en bruidegommen in spe gaat dat gepaard met heel wat stress. Waar trouw je? Wie komt er? Wat gaan we eten? En wat kost dat allemaal? Zoveel vragen, en vooral: zoveel geld. Wie het slim speelt, kan echter heel wat besparen en toch het huwelijksfeest van je dromen organiseren.

Tijd voor een reality check: tortelduifjes die elkaar het jawoord geven, zeggen vaak ook ‘ja’ tegen een van de grootste uitgaven van hun leven. De ceremonie, de locatie, trouwkledij, eten en drinken, de muziek … Alles bij elkaar ben je al snel heel wat centjes kwijt. Gemiddeld € 15.877 om precies te zijn. Dat blijkt althans uit een rondvraag van eventsite Salino bij 1.500 pasgetrouwde dames en bruiden in spe, waarover we eerder al schreven.

Gelukkig kan je toch wat besparen op je bruiloft, zonder dat je gasten er ook maar iets van zullen merken. Wat kan jij doen om het kostenplaatje te drukken en waar geef je best wel geld aan uit? Ervaringsdeskundigen en party planners van Salino geven tips.

Waar geef je beter wél geld aan uit?

Locatie: een locatie is één van de belangrijkste factoren van je bruiloft. Een koppel moet hier echt een goed gevoel bij hebben. De reden? Of je het nu in een serre organiseert, een verlaten loods, idyllische boerderij of in een bos: de plek zal voor een groot deel de sfeer van je ceremonie bepalen. Betaal liever iets meer als het liefde op het eerste gezicht is met de locatie.

Fotograaf: het kan verleidelijk zijn om te besparen op de fotograaf. Zeker als je oom – die in de jaren stilletjes nog een opleiding fotografie heeft gevolgd – voorstelt om kiekjes te maken. Toch is dat geen goed idee. Het trouwfeest vliegt immers ongelofelijk snel voorbij. Net daarom zijn foto’s zo belangrijk: zo kunnen geliefden de mooiste dag van hun leven achteraf nog een keertje herbeleven. En dan wil je natuurlijk geen onscherpe, amateuristische plaatjes.

DJ: de gasten herinneren zich meestal enkel het feestje. Je kiest dan ook beter voor een goede band of dj, die iedereen aan het dansen krijgt.

Catering: ook over het eten wordt jaren nadien nog nagebabbeld. Voldoende lekkernijen voorzien is de boodschap!

De jurk: ja, de kans is groot dat je jouw trouwkleed maar één keer draagt. Maar toch sluit je beter geen compromissen op vlak van je jurk. Je wil er toch goed uitzien en je vooral goed in je vel voelen?

Waar kan je creatief mee omspringen?

Decoratie: mooi hoor, die kant-en-klare confettizakjes, gestileerde bloemstukken en hagelwitte vlaggetjes. Maar dat kan je even makkelijk zelf maken, voor een fractie van de prijs. Op Pinterest vind je tal van decoratie-ideeën, en met gekleurde papieren, witte doeken en mooie nepbloemen kom je al een heel eind. Oké, misschien zijn de randjes van je vlaggetjes een tikje scheef en zijn de confettibolletjes niet perfect rond, maar niemand die dat na een paar glazen wijn nog ziet!

Accessoires: je kan uiteraard het best investeren in een goed paar schoenen, maar de overige accessoires kan je gerust lenen. Wat denk je van een mooie ketting van je beste vriendin of die vintage oorbellen van je grootmoeder?

Of je nu online een dj vindt of een naam doorkrijgt via vrienden: als hij of zij nog vrij is op jullie grote dag, is het steeds een goed idee om ruim op tijd met de expert ter zake samen te zitten om te zien of jullie op dezelfde golflengte zitten. Met deze handige checklist toets je af of je een muzikale match hebt:

Zakdoeken zwaaien
– Kan de dj specifieke genres aan zoals R&B, golden oldies,…? Meer nog: kan hij ze op een vloeiende manier in elkaar mixen?
– Leg de dj in kwestie gerust een lijst voor met lievelingsnummers die bijzonder zijn voor jullie en zéker aan bod moeten komen tijdens het feest.
– Hetzelfde geldt met ‘verboden’ liedjes. Geen fans van zakdoeken zwaaien tijdens ‘Les lacs du Connemara’ of luidkeelse aankondigingen in de microfoon à la Willy’s en Marjetten? Dan kan je het intakegesprek gebruiken om dat duidelijk te maken.
– Een leuk idee om je publiek meer bij het feest te betrekken: vraag op je uitnodiging naar de nummerkeuzes van genodigden en laat ze deze doormailen.
– Overloop alle antwoorden en stuur ze eventueel door naar je dj, zo kan hij er rekening mee houden als hij de playlist samenstelt.
– Voelt het goed, maar wil je helemaal zeker zijn? Vraag dan of je de dj binnenkort ergens aan het werk kunt horen of ergens een setje kunt beluisteren om een idee te krijgen van de draaistijl.Als jullie beslissen met wie jullie gaan samenwerken, kan het praktische luik geregeld worden.
– Vraag aan de dj of hij jullie feestzaal kent en waar het volgens hem het best is om de dansvloer te creëren.
– Sommige dj’s verhuren materiaal zoals rook- en wolkenmachines, luidsprekers en lichten. Het kan geen kwaad om hiernaar te informeren – zo kan je verschillende posten op je to do-lijst bundelen en tijd besparen.
– Passeren de voorgestelde nummers niet allemaal op het feest? Dat is mogelijk: een goede dj probeert in te spelen op het gevarieerde publiek en wisselt weleens van genre. Wie weet gooien de oma’s ook wel de beentjes los.

 


 

Aanbevolen bedrijven relevant aan Trouwen

Trouwkostuum aanbieding

Bij de Trouwpakken outlet Bruidsmode Hasselt hebben we een uitgebreide collectie blauwe trouwkostuums tegen lage prijzen! Ontdek de mogelijkheden zoals een trouwkostuum aanbieding op onze website. Je zal er ook een unieke collectie herenschoenen outlet vinden.

Coverband

Wil je een band huren die covers brengt voor je huwelijk, verjaardag, bedrijfsfeest of party? Dan zit je hier goed! Atomika maakt van je feest een onvergetelijke ervaring, het is een stevige coverband maar ze brengen ook eveneens pop en disco covers die jou party laat knallen

DJ Bruiloft

DJ Trouwfeest – huwelijksfeest gezocht? De trouwfeest DJ verzorgt U feest in stijl. Kies voor een professioneel diskjockey.

Trouwfotograaf

Proficiat met jullie huwelijksplannen. Als jullie op zoek zijn naar een huwelijksfotograaf om jullie mooiste dag vast te leggen, dan zit je helemaal goed. Een huwelijk vraagt veel voorbereiding, en de fotograaf kunnen jullie bijna van jullie to-do-lijstje schrappen. Samen met mijn vriendin, zorg ik ervoor dat jullie dag voor eeuwig wordt vastgelegd. Elk huwelijk is uniek. Met oog voor detail, creativiteit en een juiste portie humor, zorgen wij voor een onvergetelijke en prachtige herinnering.